Bloemkool salade

lekker als lunch of als bijgerecht met een stukje vlees of gebakken bataat.
De hoeveelheid ligt aan waarvoor je het gebruikt; lunch of bijgerecht!
– 1 bloemkool
– 1-2 gekookte eieren (per persoon 1-2)
– 1-2 theel. (eigengemaakte) suikervrije mayonaise
– beetje water
– 1/4-1/2 theel. ras el hanout kruiden (paprika, korianderzaad, komijnzaad, kaneel, gember, zwarte peper, kurkuma, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel en piment)
– 1/8 theel. kerriepoeder
– verse kruiden: bieslook, peterselie
– parmaham
– beetje grasroomboter of kokosolie
– optioneel: olijven, kappertjes
Was en snij de bloemkool in kleine roosjes. Kook het beetgaar en laat het afkoelen. Kook de eieren en spoel ze koud af. Bak de parmaham knapperig in de boter/olie en verkruimel het als het afgekoeld is.
Snij de verse kruiden fijn. Doe de mayo met de ras el hanout kruiden en kerrie in een kommetje. Voeg een scheutje water erbij en roer het tot een glad sausje Doe de bloemkool in een schaal, schenk de saus erover, roer door en vervolgens voeg je de in stukjes gesneden gekookte ei toe. Schep voorzichtig om en maak het gerecht af met de verkruimelde parmaham en verse kruiden.
Lekker met zwarte olijven of kappertjes.

Berichten: