Snijbiet-pasta

Ingrediënten:
De aantallen mag je zelf bepalen naar gelang het aantal personen.
– Snijbiet
– Pasta (macaronie, spirelli etc)
– Verse Knoflook
– Iets om in te bakken: olijfolie, kokosolie, boter
– Kruiden: ui, peterselie, basilicum, oregano, gedroogde tomaat, peper
Voor de vegetariër: cottage cheese of vegetarisch gehakt
Voor de vleesliefhebber: kipblokjes

Recept:
Maak de pasta volgens aanwijzing. Zet aan de kant om later toe te voegen.
Was de snijbiet, droog ze met een doek en rits de bladeren eraf.
Snij de stengels in stukjes.
Plet een knoflookteentje, haal het velletje eraf en snij fijn.
Wanneer je dit recept met vlees maakt: strooi peper en zout over de kipblokjes en roerbak deze totdat ze net gaar zijn en voeg dan de nijbietstukjes toe.
Roerbak in een koekenpan de snijbietstukjes en voeg na 5 minuten de knoflook (en eventueel het vegetarische gehakt) de kruiden en de bladeren van de snijbiet toe. Roerbak nog een paar minuten en voeg dan de pasta toe. (en kipblokjes) Verwarm het even goed
door.
Wanneer je het recept met cottage cheese maakt, roer je een half bakje aan het eind erdoor en zet de warmtebron uit.

Berichten: